• Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size

Прва српско-руска археолошка конференција

arh

Поштоване колегинице и колеге,

Након петогодишње сарадње Музеја Војводине из Новог Сада и Археолошког института Руске академије наукаиз Москве, сазрели су услови за унапређење сарадње и промишљање могућности за нове видове заједничког деловања археолога Србије и Русије.

Сматрали смо да је организовање Прве српско-руске археолошке конференције (Судбине народа источне и јужне Европе – поглед кроз векове) добар начин да се окупљањем српских и руских археолога сагледају стање и перспективе археолошке науке и праксе у нашим двема државама, са посебним разматрањем обострано важних научних тема и проблема.

 

Конференција која по први пут у историји организовано повезује археологе Србије и Русије биће одржана од 20. до 26. маја 2014. године у Новом Саду и Београду. Поред излагања научних радова и дискусија о њима, предвиђени су Округли сто на тему Успостављање Руске археолошке школе у Србији, заједничко дружење и посета неких од најзначајнијих археолошких локалитета и културно-историјских споменика Србије као и популарни програми за шири круг заинтересованих.

У прилогу се налази комплетан програм Конференције.

Најсрдачније Вас позивамо да се активно укључите у рад конференције дајући допринос неговању духа отворености, критичког мишљења и дијалога.

Комплетан програм са резимеима реферата можете погледати на сајтовима Музеја Војводине www.muzejvojvodine.org.rs и Српског археолошког друштва. www.arheologija.rs 

За Организациони одбор

Станко Трифуновић, Музеј Војводине у Новом Саду

тел: 065/616-6525; мејл: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Нови Сад – Београд, 5. мај 2014. године

 

 Више о овом догађају...   download-pdf-icon

arh1