• Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size

Прва српско-руска археолошка конференција

arh

Поштоване колегинице и колеге,

Након петогодишње сарадње Музеја Војводине из Новог Сада и Археолошког института Руске академије наукаиз Москве, сазрели су услови за унапређење сарадње и промишљање могућности за нове видове заједничког деловања археолога Србије и Русије.

Сматрали смо да је организовање Прве српско-руске археолошке конференције (Судбине народа источне и јужне Европе – поглед кроз векове) добар начин да се окупљањем српских и руских археолога сагледају стање и перспективе археолошке науке и праксе у нашим двема државама, са посебним разматрањем обострано важних научних тема и проблема.

 

Конференција која по први пут у историји организовано повезује археологе Србије и Русије биће одржана од 20. до 26. маја 2014. године у Новом Саду и Београду. Поред излагања научних радова и дискусија о њима, предвиђени су Округли сто на тему Успостављање Руске археолошке школе у Србији, заједничко дружење и посета неких од најзначајнијих археолошких локалитета и културно-историјских споменика Србије као и популарни програми за шири круг заинтересованих.

У прилогу се налази комплетан програм Конференције.

Најсрдачније Вас позивамо да се активно укључите у рад конференције дајући допринос неговању духа отворености, критичког мишљења и дијалога.

Комплетан програм са резимеима реферата можете погледати на сајтовима Музеја Војводине www.muzejvojvodine.org.rs и Српског археолошког друштва. www.arheologija.rs 

За Организациони одбор

Станко Трифуновић, Музеј Војводине у Новом Саду

тел: 065/616-6525; мејл: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Нови Сад – Београд, 5. мај 2014. године

 

 Више о овом догађају...   download-pdf-icon

arh1