КОЈА ЈЕ НАЈВАЖНИЈА НАУЧНА И ОПШТА ТЕМА ДАНАС?

По нама, то је сагледавање и изучавање нових и старих начина спровођења геноцида над Србима. Много је примера који сведоче о томе да се над српским народом спроводи постојани погром. Један од важних начина за реализацију терора над Србима је и увођење свеопштег пропагандног, симболичког и правног насиља. У сродну категорију могу се сврстати и разна извртања или прећуткивања научно утврђених чињеница, рачунајући ту и разне облике прогона српских научника. Управо уз помоћ ових видова насиља неретко се прикрива и подстиче оно што је најчешће познато под савременим називом геноцид.

Осим сасвим очигледног убијања, отимања и трајног загађивања огромних територија, расрбљавања и протеривања Срба, постоје и бројни случајеви који су наизглед мање непосредни. Поред осталог, или можда боље речено пре свега, тако у српским земљама и на српском етничком простору наметање и пропагирање абортуса (чедоморства) представља посебно наглашени, саставни део свеобухватног пројекта демографског и моралног уништења. Чињенице и околности које су везане за овај део дотичног пројектног плана посебно јасно сведоче о томе да се србоцидне намере (и након свих „успеха“ поменуте врсте, постигнутих већ само током XX века) још увек континуирано спроводе над овим народом.

Међутим, садашње стање ипак се може превазићи. Нико није веровао да ће се у Сједињеним америчким државама било шта поводом питања абортуса променити, али на крају ипак није испало тако и закони су побољшани. У српским земљама је ситуација нешто другачија, јер је наметање абортуса овде – као што указују различита разматрања, а за разлику од америчког случаја – део одговарајућег, већ дуже време примењиваног, колонизаторско-окупационог плана. Он се намеће независно од закона који је на снази у земљама што одлучујуће утичу на спровођење правног, симболичког, физичког и сваког другог насиља над Србима. Отуда је овде и борба за право на живот сложенија, као и када је реч о праву на испољавање српског имена и самосвести, свуда где живе Срби.

Не верујете у то и у опасност од антисрбизма? За почетак се упознајте са појединим чињеницама и текстовима на које је указано овде, овде и овде.

Како год било, независно од других разлога, нова научна сазнања о психофизичком развоју фетуса недвосмислено показују да је то особа, а не „део жениног тела“. Услед тога је и убијање детета у стомаку свакако убиство, па чак и недело чудовишније од било ког другог, јер се на овај начин уништавају најнемоћнија људска бића.

О новим вестима поводом наведеног проблема читајте овде.

СРПСКИ НАУЧНИ ЦЕНТАР