Активности чланова СНЦ у марту

У марту месецу 2022. године чланови СНЦ Небојша Ђокић, Срђан Тодоров, Ненад Б. Милорадовић и Зоран А. Антонијевић присуствовали су представљању збирке песама “Ослушни срце” аутора Ненада Карића – Карелија.

9. март 2022.

Представљање збирке песама "Ослушни срце"

У просторијама Србског културног центра “Ћирилица” у Београду представљена је збирка песама “Ослушни срце” аутора Ненада Карића – Карелија. Поред аутора збирке песама, присутнима су се обратили и домаћин скупа Милорад Ђошић и члан СНЦ Зоран А. Антонијевић у функцији модератора и водитеља.

У топлој атмосфери бројни посетиоци су могли да уживају у надахнутом излагању Јасмине Иванковић, директорке библиотеке “Димитрије Туцовић” из Лазаревца, која је говорила о настанку збирке и свом ангажовању да књига угледа светло дана као и о изазовном литерарном изразу Ненада Карића Карелија. Модератор и водитељ ове промоције Зоран А.Антонијевић, члан СНЦ је говорио о карикатурама аутора и разговарао са њим о почецима његовог стваралаштва и досадашњем скоро 30-годишњем раду на карикатури, поезији, писању мелодрама и започетом роману. Посебно се старао да све прође како је договорено и прочитао је неколико песама. Уметница на фрули, Биљана Пауновић из Лајковца, иначе својевремено првакиња Србије у фрули и учесница многих манифестација, извела је неколико мелодија које су разгалиле пажљиве слушаоце и побрала заслужене аплаузе. После 80 минута промоција је завршена уз необавезно дружење са присутнима још сат времена. Све у свему успешно и пријатно вече у просторијама СРБског културног центра “Ћирилица” уз беспрекорну организацију председника удружења Милорада Ђошића.

Погледајте прилог ТВ Пруга о представљању ове збирке песама у библотеци Димитрије Туцовић у Лазаревцу:

Снимак целог догађаја на Јутјуб каналу Арт Поп Промо:

15. март 2022.

Представљање збирке песама "Ослушни срце" у Љигу

У Градској библиотеци Љиг одржана је промоције збирке песама Ненада Карића Карелија. Гости вечери били су Зоран А. Антонијевић, Јасмина Иванковић (директорка библиотеке у Лазаревцу), Биљана Пауновић (првак Србије у фрули и Александар Карић (глумац ПУЛС театра). У прилогу погледајте снимак са овог догађаја (видео продукција: Владимир Ивановић).

СРПСКИ НАУЧНИ ЦЕНТАР