НОВОСТИ НА НАШЕМ САЈТУ

Током претходних неколико месеци на сајту Српског научног центра појавио се велики број нових садржаја, почев од читавог низа научних радова из различитих научних дисциплина, па до више књига и тематских зборника, али и других прилога. Међу њима издвајамо доприносе др Александре Фостиков, др Ивице Тодоровића, мр Небојше Ђокића, МА Марије Стајић, МА Жељка Симовића, Зорана Антонијевића, Ненада Милорадовића, мр Милутина Мићића и др Ђорђа Антонијевића, др Николе Демоње, Владислава Пријића, Срђана Новаковића и других. Погледајте наш тематски каталог и одговарајући ауторски каталог, где можете пронаћи текстове на разне теме.

Већ у блиској будућности очекује се да на нашем сајту буду доступни и бројни други текстови, почев од радова и књига фолклористе др Ђорђине Трубарац Матић, као и нови текстови историчара др Милоша Тимотијевића, етнолога др Ивице Тодоровића и других аутора.

Такође, током последњих месеци на сајту Српског научног центра су се појављивали и пригодни научно-популарни и популарни садржаји, у вези с важним датумима и догађајима, уз видео-прилоге и нове фотографије везане за различите догађаје и истраживања. Поред осталог, и нека од предавања одржаних током 2019. године у организацији Српског научног центра исто тако су представљена на сајту, уз повезане приказе и слике. Осим тога, на нашем сајту су се појавили и разни други садржаји (на пример у рубрикама Ризница, Други о важним и занимљивим темама, Галерија итд.). Погледајте и занимљиве линкове на које вас упућујемо.

Покренут је и наш јутјуб канал, а током неколико месеци је функционисала и експериментална фејсбук-страница Српског научног центра. Током следеће године покушаћемо да додатно дотерамо и обогатимо и садржаје ове врсте.

Тренутно су на сајту присутне различите рубрике посвећене најважнијим темама српске прошлости и савремености. У оквиру њих су, у склопу наше богате библиотеке, у овом тренутку заступљене стотине текстова истраживача и научника који су писали са становишта различитих наука, од етнологије и антропологије па све до историје, филологије и лингвистике, социологије, археологије, правних наука, економије, фолклористике, политикологије и различитих мултидисциплинарних приступа. Међу ауторима прилога на нашем сајту су, треба посебно нагласити, и неки од водећих српских научника у својим областима знања.