Свечано отворена Меморијална кућа на брду Kременица у Бистрици

Дана 17.јуна 2021. на сеоску преславу, Мали Спасовдан освештана је спомен кућа и новозасађени запис уз присуство око 200 мештана и гостију. Потомци ратника 1912-1920 су такође били присутни, и то са својим Општинским одборима из Београда, Сурчина, Звездаре, Обреновца и Лазаревца као и представником Републичког и представником Градског одбора. И чланови СНЦ из Београда су присуствовали овом важном догађају.

Спомен плочу Миливоју Стојановићу Брки израдила је каменорезачка радња "Матијашевић" донација Боривоја Матијашевића из Брајковца

Телевизија ГЕМ Инфо из Лазаревца снимила је догађај и емитовала 8-минутни прилог у коме можете чути изјаве чланова организационог одбора Зорана А. Антонијевића, Божидара Добричића и Владана Јовичића. У прилогу је такође приказан поздравни говор Бојана Стевића, председника општине Лазаревац.

Телевизија Кисс ФМ Медиа је такође емитовала 8-минутни прилог и изјаве господе из организационог одбора: Антонијевића, Добричића и Јовичића, као и  говор председника општине Лазаревац Бојана Стевића.

СРПСКИ НАУЧНИ ЦЕНТАР