Порука старца Евгенија из Ксенофонтског скита на Светој Гори

Моја возљубљена браћо, мало и благословено стадо, зашто се узнемиравате и зашто се бојите! Толико отаца вам се обратило и толико њих се свакодневно са сузама моле нашем сладчајшем Исусу због наших грехова. Христос нас неће оставити и због деце то неће дозволити. Зар нисмо овде стално уз вас? Молитва је наше најмоћније оружје.

Фотографија преузета са http://trelogiannis.blogspot.com/2021/07/blog-post_179.html

Зар нас нису подржали старац Ефтимије, старица Галактија, игуман Партеније, старац Филотеј, отац Стефан Анагностопулос и безбројни други достојни оци? Чега се бојите?

Зар сте заборавили да сам вам рекао како су браћа из наше мале али благословене каливије (колибе) прележала вирус корона! Иако се ни на тренутак нисам одвајао од њиховог узглавља, наша мила мати Пресвета Богородица није дала нити да се заразим нити да умрем. Где је наше мужество (храброст)? Где нам је љубав према нашем Христу?

Фотографија преузета са http://trelogiannis.blogspot.com/2021/07/blog-post_179.html

Да, претече безбожног антихриста јесу отежали стање народу, али ће их Господ сатрти. Од нас хоће да будемо јунаци, да имамо веру и стрпљење. Нисте сами. Имате нас, а ми смо спремни да умремо ради љубави нашег доброг Бога. Он нас никада неће оставити!

Божија интервенција неће одоцнити и чуће се громогласно на целој планети. Они неће стићи да остваре свој наум, ради деце – јер је њихово Царство Небеско!

Дакле, браћо моја, имајте вере, љубави и стрпљења. Пресвета Богородица и сви светитељи су са нама… доживећете да се у то и уверите… Не заборавите да поткупљују и ђавола и све његове слуге (ђаволе), АЛИ НЕ МОГУ ДА ПОТКУПЕ ХЕРОЈЕ!

Старац Евгеније

Ксенофонтски скит

Света Гора

Извор: http://trelogiannis.blogspot.com/2021/07/blog-post_179.html

Са грчког превела Валентина Аврамовић

Овај текст спада у тематске категорије:

СРПСКИ НАУЧНИ ЦЕНТАР